Välkommen till Berntiers kennel

Eva Sundell Johansson
Sällvassvägen 10
819 61 Skärplinge
tel:
+46(0)294 10577,

 Mobil: Eva  +46(0)70 3970567,  Stefan  +46(0)70 5917964,              

e-mail:  evasj@berntiers.se

Våren 1971 köpte min man (Stefan) och jag (Eva) vårt drömhus i Skärplinge, med oss dit hade vi en S:t Bernhardshund, en fjordhäst och en katt. Vi hade vår första kull 1973 (S:t Bernhard) och första Berner Sennen kull 1974, sen har det blivit många Berner kullar under de gångna 37 åren.  Vi har två barn som nu har flyttat hemifrån, Magnus  som är utbildad dataprogrammerare och Emma sjuksköterska, Magnus och Ida har en son som heter Elliot född 18 december 2009 och en dotter som  heter Wilda och är född 7 oktober 2011, Emma och Andreas har två söner Vilmer som är född 25 juli 2010 och Leo som är född 11 Juli 2012..

Vårt mål är att föda upp sunda, friska och rastypiska Berner med bra mentalitet och god exteriör. Vi följer Svenska Kennelklubbens och Svenska Sennenhundklubbens etiska regler, alla valpar som lämnar oss är registrerade i Svenska Kennel klubben,  3 X avmaskade, chipp märkta, veterinärbesiktigade, vaccinerade och givetvis medföljer skötselråd, utfodrings råd och givetvis vill jag att alla mina valp köpare ska kunna ringa och få hjälp och stöd i hundens hela liv så mycket det är möjligt, mitt mål är att ha en god kontakt med alla som köpt valp från oss. Valparna föds och växer upp inne i vårt hus (kök och kammare), så de är vana vid alla ljud och dofter som förekommer i ett hem, sommartid är de ute mycket de har en egen stor valphage, halva är helt stenlagd och halva är natur hage. De vuxna hundarna bor med oss inne i huset, när de vistas ute är de på vår stora in hägnade gårdsplan eller i hundgård (hundgårdarna är helt stenlagda och helt eller delvis under tak) beroende på väder när vi inte är hemma. Vi har även en Stor inhägnad trädgård där hundarna rastas och är med oss då vi själva är där. De motioneras regelbundet med cykel eller promenader.
Alla våra hundar bor inne med oss i  huset där de har två egna rum med egen ingång från farstun, där de får vara när de är smutsiga. Vi använder även hund rummen när vi måste separera t.ex. löptikar, rummen består av en köksdel med dusch/hund badkars hörna.  Rummen är helt anpassad för hundhållning vilket gör att hundarna trivs och det underlättar en bra renhållning och hygien.

Vi har även ett separat hus skilt från boningshuset där vi förvarar all hundmat i ett rum och egen avdelning för pälsvård.

Här bor vi

 

Vår trädgård 2013

 

Vårt hus på vintern

 

Vinter trädgård 2008

Innergården

 

Lillstugan

 

Vår trädgård 2008

Vår trädgård som är under uppbyggnad, den är inhägnad så hundarna har stort utrymme att röra sig fritt på.

trädgården 2008

 

 

Mina tomatplantor 6/6 2008

och gurkplantor

 

 

dammen 2008.

 

Dammen och stugan 6/6 2008

 

det har hänt en del här också på fem år, dammen och stugan och nu med en pool och uterum, sommaren 2013

 

 

Vår första Berner Sennen, Brunnstorp Aurora 7 mån på bilden

 

Emma och Magnus 1990

 

Så här såg det ut i mitten av 70-talet.

 

 

tillbaka