Nyheter/News 2024

20/7

SShK:s Ras special

Domare: Sanna Vakkilainen Finland

Ca 40 hundar anmälda. Och solen skiner idag igen. Härligt fast tydligen farligt.

Berntiers Dancing Queen blev BIR valp idag igen, 5the raka BIR valp.

Min nästa tik in i ringen är Berntiers Close To You "Clossie" som får en fantastisk kritik som lovar mer för dagen.  Hon blir Ex 1 Jkl med CK, sex junior tikar kom till start. Nästa start för Clossie blir Bästa tik klass där det var 8 som kvalificerat sig. Det var mycket spännande, Clossie i god form och glad och framåt och fick springa först som hon gillar och kan hålla den fart hon gillar. Till min stora glädje blir hon 1:a igen, fick sitt första Certifikat! Tack till Sanna som gjorde min dag. Men här tog det stopp för mig då benen inte bar längre, Sanna var snabb och tog tag i mig då jag inte kunde stå längre, många händer kom till hjälp och fick ner mig i en stol gav mig vatten och druvsocker. Jag piggnade till men fortsätta att springa i ringen var inte att tänka på. Frida Svenzon fick ta över kopplet, ingen träning alls Clossie har aldrig träffat henne men den glada hund som hon är så följde hon snällt med och och jag satt och tittad och njöt av Clossies fantastiska rörelser. De båda sprang hem BIM, Bästa Junior och sen BIS Junior. Tack snälla Frida att jag fick uppleva detta när jag var oförmögen att visa Clossie själv. Så glad att på en Berner Special bli BIM och ta hem Certifikat med en 17 månader gammal tik som är långt ifrån färdig utvecklad. CLossie blev även BIR Junior och BIS Junior! 

Tack till alla som hjälp mig idag och till alla som fotograferat och gjort så jag har bilder från denna minnesvärda dag.

 

Bästa tik med Certifikat Berntiers Close To You "Clossie"

                                     foto: Mathias Lindersson

BIM Berntiers Close To You och BIR CH Kronblommas Coppelius

 

BIR Junior Berntiers Close To You och BIM blev Doremis Lumoz Yeda

 

BIS Junior blev Berntiers Close To You, hon tävlade mot Grosser tiken  Eddiponkens Bessa

 

Clossie hemma på gården och visar upp sina fina rosetter.

 

BIR valp Berntiers Dancing Queen "Quinnie"

 

19/7

SKK Int Märsta

domare: Jane Lilley GB

Igen en solig dag och en lagom bris som fläktar. 

Berntiers Dancing Queen "Quinnie" BIR valp igen.

Berntiers Close To You fick Ex och blev placerad 5:a!

Jag var in med Quinnie i BIS valp finalen, en bra träning för henne och hon skötte sig perfect!

Vi bodde på plats med husbilen precis utanför utställnings området, skönt när det är nära då vi även hade vår ring precis innanför entrén!

 

 

14/7

Och nu har vi varit till SKK Int Västerås!

En varm och solig dag med fina resultat!

Domare: Marita Östlund-Holmsten

Först ut i ringen blev vår 7 månaders valp Berntiers Dancing Queen "Quinnie" som blev BIR valp och hennes syster Berntiers Design By blev 2:a båda med fina kritieker och HP.

SEUCH Berntiers Pudgy Assar Startade i Championklass där han blev Ex 2 med CK av fyra Champion hanar, senare blev han 2:a i Bhkl med R-CACIB.

Vår Berntiers Close To You "Clossie"startade i Jkl och blev Ex 1 med Ck av 5 startande Junior tikar. Hon fick även J CACIB och blev 4:a i Btkl.

Vi är så nöjda med dagen, tack till alla för trevligt sällskap och hjälp. Stort tack till Åsa som är fotograf till alla fina foton.

Berntiers Dancing Queen

Kronblommas Edoardo-Berntiers Xpect The Dream

 

Quinnie med sin BIR rosett

 

Berntiers Close To You  "Clossie"  J CACIB, 4:a Btkl.

Nellyvill's Standing Strong-Berntiers Xpect The Dream

 

22/6

Min pool kompis Berntiers Dancing Queen "Quinnie"

Snart 7 månader gammal. Vart tar tiden vägen.

 

 

14-16 Juni

DKK utställningar i Vejen, Danmark

Där Berntiers Don Giovanni "Fabi" gått i topp med BIR och BIS valp i två dagar! Nu har Fabi före han blivit 7 månader gammal blivit BEST IN SHOW på DKK utställning 4 gånger! Grattis Nicole till så fantastiska resultat!

16/6

Fabi BIS

Domare: Jessie Borregaard Madsen

 

15/6

Fabi, BIS 

domare: Per Kristian Andersen

 

Fabi

 

Fabi och Zara BIR och BIM. "Zara" Berntiers Dress You Up är syster till Fabi. Grattis till er båda.

Domare: Ricky Lohs-Romans

 

15-16 Juni

Vår egen Berntiers Dancing Queen "Quinnie" som även hon gått i topp med BIR i dagarna två.

Först i Leksand SKK nat, domare Bo Skalin, där även syster Berntiers Design By blev tvåa med HP. Berntiers Ymer startade i Ukl han fick Ex 1 med CK och lika Berntiers Close to Me även hon Ex 1 med CK. Någon BIS valp valp final han vi inte med men jag var nöjd med dagen ändå. 

                 

 

26/5

Brörup, Nordic DKK Kredsutställning

domare: Hans Erik Pedersen

25/5

SShK:s special i Degernäs blev en trevlig dag med massor av topp resultat!

Domare: tikar Dr Norbert Bachman hanar Andrea Marit

Först ut valparna, där blev Kickis fina Berntiers Design By BIR och BIS valp. Grattis Kicki och BIM valp blev Berntiers Day Dream grattis Louise.

 

Vår egen tik valp Berntiers Dancing Queen blev 2:a med HP

 

Junior hanarna där blev vår Berntiers Come Together Ex 1 med CK och senare BIM Junior

 

Berntiers Can't Get Enough VG

 

I Junior tik klassen startade sjärnan "Lotta" Berntiers Cool Girl som snart är färdig terapihund och får ett eget leg. Lotta har ett eget jobb,hon är anställd på socialtjänsten barn och unga som terapihund till familjebehandlare.

Ökl hanar

 Berntiers Zero Ex 1 CK Bhkl 2 med Certifikat och Svenskt Championat.

 foto: Lina Martinsson

 

Champion klass

SEUCH Berntiers Pudgy Assar Ex 2 CK BHKL 3

 

Vår Uppfödare grupp blev 2:a med HP.

från vänster: Berntiers Come Together, SEUCH Berntiers Pudgy Assar, SEUCH Berntiers Zero, Berntiers Cool Girl.

 

 

19/5

SKK Int Gimo

Domare/Judge: Maija Heinilä, Norge

En strålande fin dag med sol och värme. Vi hade en lyckad dag med fina resultat. Tack till domaren Maija Heinilä.

Först ut blev Berntiers Come Together "Zack" Excellent 2, tack till Madde som visade honom.  I Ökl hanar startade fem hanar, Berntiers Ymer blev Ex 1 med CK och senare blev 2 Bhkl med Certifikat och Reserv CACIB. SEUCH Berntiers Pudgy Assar var   ensam i Chkl men i en strålande kondition fick Ex 1 med Ck och blev Bhkl 1 med CACIB och senare BIR mot Alnöitens Rosita Bitter som fick Certifikat och CACIB, Grattis till ägre och uppfödare Katrine.

Vår egen tik Berntiers Close To You "Clossie" startade i Junior klass och blev 1:a bland tre tikar med Ex CK och Junior CACIB och blev Bästa junior. Berntiers Cool Girl blev Ex 2 i Jkl, Grattis Cia och med en mkt bra kritik på "Lotta". I Öppen klass startade Berntiers Unusual Girl med resultat Ex 4. Vi hade även en uppfödargrupp som fick HP.

Tack till alla som anmält och ställde upp och stannade till finalerna och tack till Lina Jansson, Bernerbergets kennel som hjälpte mig i finalen att visa Clossie i Bästa Junior och Assar i BIG 2. Vi var även in med Uppfödaregruppen i finalringen. Tack till alla som fotograferat, Kicki, Cia, Camilla, Yvonne och Maija. Tack för en kul dag med fina resultat.

 

BIR SEUCH Berntiers Pudgy Assar BIM Alnöitens Rosita Bitter

 

SEUCH Berntiers Pudgy Assar

 

Berntiers Ymer

 

Berntiers Close To You

 

 Vår Uppfödaregrupp från vänster: SEUCH Berntiers Pudgy Assar, Berntiers Close To You, Berntiers Ymer och Berntiers Unusual Girl

 

 

16/5

Årets första dopp

Stefan meddelade att Poolen är öppen för bad!

14 grader varmt i vattnet. Genast kom barnbarnen på besök och tog sig ett dopp, modiga ungar.

Wilda, Melissa och Elvin.

 

15/5

Nu har vi varit i Danmark, i Roskilde på tre dagars utställning.

Vi är supernöjda med resultatet. Första dagen var domaren Michele Ramsing, först ut blev Berntiers Don Giovanni "Fabi" som blev BIR hanvalp minor alla tre dagarna. Dag två även BIS valp, han är så fin och hans rörelser är helt otroligt bra. Grattis Nicole till Fabi och hur fint du visar och sköter honom. Tik valparna där vår Berntiers Dancing Queen första dagen stod tvåa, Berntiers Design By trea och Berntiers Dress You Up fyra. Dag två och tre blev Kickis Berntiers Design By BIM tik. Grattis Kicki. Nästa ut i ringen av mina blev vår Berntiers Close To You "Clossie! Nicole var snäll och visade henne då jag har svårt att springa i det tempo hon behöver. Clossie blev bästa junior tik och senare en Reserv plats i Btkl och den fina titeln VIJV 2024 (Viking Junior Vinnare 2024) Res. Certifikat och Junior Certifikat. Dag två visade Martine från Norge Clossie till en andra plats i Jkl med CK och blev aldrig bortplockad från Bästa tik klassen trots att hon stod kvar som femma. Dag tre visade Nicole henne igen och blev Exellent 4. Alla dagarna med strålande kritiker.

Michelle Ramsing, Nicole med Berntiers Close To You

 

Och här är Berntiers Don Giovanni! "Fabi!

Fabi i finalringen

 

Domaren Svend Løvenkjær, DK och Nicole

 

Svend Løvenkjær der var BIS dommer

 

13/3

Trevlig läsning på SKK:s aveldata nu på morgonen.

11/3 då röntgades hela vår  C kull efter Nellyvill's Standing Strong och vår Berntiers Xpect The Dream. enligt röntgande veterinärer och fotografier såg allt bra ut men det vågar man inte tro på förrns svaret kommit från SKK:s avläsare. Idag tidig morgon låg resultatet ute på Avelsdata. Alla 6 har ED 0 och alla har felfria höfter. Jag är så glad att ytterligare en hel kull är friska på sina leder. Och vi har en frisk tik att förhoppningsvis få ytterligare en kull på i framtiden, vår Berntiers Close To You "Clossie" där Nicole visade henne till en fin första plats med CK och för dagen även titeln VIJV 2024 "Viking junior Vinner 2024", hon fick även Junior Certifikat och Res Certifikat.

 

3/1

D-kullen växer fint och ser lovande ut. Här är de 5,5 vecka gamla.

 

 

Ljusgrön tik har blivit Orange!