Året började med att jag gick på kryckor för att kunna ta mig fram då min högra höft blev akut dålig. Jag fick operationstid den 13 februari, allt gick bra men jag har lärt mig att det tar lång tid innan allt läker, det gäller att träna för att få tillbaka styrkan för att kunna gå någorlunda bra och sen steget till att kunna springa igen det låg ytterligare någon månad bort. Det är ingen självklarhet att kunna gå och springa som när man var yngre. Jag är tacksam att jag nu kan gå utan smärta, bara känslan att igen kunna sätta sig och stiga upp till stående utan besvär är fantastisk, att kunna dra på strumporna utan hjälp, att kunna gå upp och ner i trappen utan att behöva extra stöd, i januari kunde jag inte ens sätta mig ner på toa utan att ha handikapp hjälpmedel, idag är det ett minne blott.  Tur att jag har Stefan som ställt upp och hjälpt mig med allt, att han hade tålamod och ork att hela tiden ställa upp för mig. Han körde till Holland i januari på sommardäck för att para Dolly och Lisa. Han har tagit hand om mig, gjort allt då jag knappt tog mig ur sängen och upp ur stolen efter operationen.

  Jag kommer inte att synas lika mycket i utställnings ringen i framtiden, jag kommer att ta det lite lugnare och njuta av livet, av barnbarnen, hundarna och  vara hemma mer med familjen. Utställning tar massor av tid och energi vi blir inte yngre och det känns några dagar efter utställningen då kroppen blir sliten av allt gående, springande, bärande, dragande och till det lite sena kvällar.
   

  Vi har haft en hektisk vår med två valpkullar och med facit i hand så gick allt bra med valpar och alla valp besökare. Vi har haft ett dagbarn Elvin (barnbarn) på 1,5 år tre till fyra dagar i veckan i sju veckor då det blev en miss med barnomsorgen. Stefan har varit fantastik som tagit hand om Elvin då jag mestadels varit upptagen med valp bestyr. När denna vecka är slut då behövs vi inte mer då blir vi pensionärer igen på heltid och Stefan får återgå till det han tycker allra bäst om att fortsätta med byggnationer av våra barns hus och kanske lite på vårt eget också.
   

  Tur att maj månad har varit solig och varm det har underlättat allt med valpar och barn passning.

   

  17/6

   Kotka NORD, judge John Sigve Berg, SE

  FI EE LV LT BALT RO UA Ch EE LV RO JCh EEJW-15
  Berntiers It`s Incredible "Madde" champion EXC1 CQ NORD CAC BOB
  (Nöklebyåsen`s Dexter - Berntiers Dig For Gold)

  ...